Minder antibioticagebruik in rundveehouderijen mogelijk

Hygiëne is een groot probleem

Voor rundveehouderijen is hygiëne een groot probleem. Al worden de stallen waar de dieren staan dagelijks grondig gereinigd, dat is lang niet voldoende. In de muren en vloeren zitten kieren en scheuren die onbereikbaar zijn bij het schoonmaken. Hier hopen zich bacteriën op, die zich vormen tot haarden van ziektekiemen. Dit vergroot het risico op ziekte bij de dieren. Met als gevolg extra dierenarts- en medicijnkosten. Kosten die niet nodig zijn, want met de coating van AB Coatings zijn alle kieren en scheuren afgedicht. Hierdoor kan er beter schoongemaakt worden, en krijgen bacteriën geen kans zich op te hopen. Dit is beter voor dieren en mensen, en bespaart ook nog eens tijd en geld.

Antibioticagebruik in rundveehouderijen

In rundveehouderijen worden diverse medicijnen toegepast, zoals ontwormingsmiddelen, ontstekingsremmers en antischimmelmiddelen. Ook antibiotica worden veel toegediend. Gebleken is dat antibioticagebruik bij dieren slecht is voor mens en dier. De bacteriën die zich in dieren bevinden, kunnen resistent worden voor de antibiotica, en zijn dan zeer moeilijk te bestrijden. Die resistente bacteriën kunnen vervolgens overgaan op mensen. Met als gevolg dat ook bij mensen de bacteriën moeilijk te bestrijden zijn.

Daarom is er in Europa nieuwe wetgeving ingevoerd die heeft gezorgd voor een daling van het antibioticagebruik in de agrarische sector. Deze wetgeving houdt onder andere in dat antibiotica alleen mag worden toegediend op voorschrift van een dierenarts, en als laatste redmiddel bij ziekte. Ook mag antibiotica niet meer gebruikt worden om de groei van dieren te versnellen. Voor het welzijn van mens en dier is het belangrijk dat de vermindering van het antibioticagebruik zich blijft voortzetten en dat er steeds minder antibiotica wordt gebruikt. Daar kun jij ook een bijdrage aan leveren.

rundveestallen_hygiëne_0001_IMG_20191014_112109 (1)
Hygiënische coatings

Antibioticagebruik terug naar nul mogelijk?

U kunt proberen bacteriën te bestrijden met antibiotica. Effectiever is het om te zorgen voor een betere hygiëne in de stallen, waardoor bacteriën geen kans krijgen. Hierdoor zal het gebruik van antibiotica minder nodig zijn, of misschien zelfs helemaal naar nul gebracht kunnen worden. Met de hygiënische coatings van AB Coatings is dat mogelijk. Als u de duurzame coatings van AB Coatings op de vloeren en wanden van uw stallen laat aanbrengen, worden alle naden en kieren afgedicht. Hierdoor is er geen plek meer waar bacteriën zich kunnen verzamelen. Door het gladde oppervlak van de vloeren en wanden zijn de stallen makkelijker en sneller schoon te maken. Kortom, als u de duurzame coating van AB Coatings op de muren en wanden van uw stallen laat aanbrengen, zal dat u een besparing opleveren van tijd, geld, water en antibioticagebruik.

De voordelen van de coating van AB Coatings in stallen

Stallen met de coating van AB Coatings op vloeren en wanden hebben veel voordelen. Het gladde oppervlak is makkelijk, snel en grondig schoon te maken. Uw stallen zijn hygiënischer, wat zorgt voor gezondere dieren en tot minder tot geen antibioticagebruik. Daarnaast is de coating onderhoudsvriendelijk, slijtvast en duurzaam

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Interessante berichten

Voordelen van een hygiënische coating voor de voergang
Is een coatingvloer de beste oplossing in een veehouderij?
Hygiënische vloercoating
Vloerhygiëne in de kalveropfok stal
Hygiënische vloer in de robotruimte

Interessante vlogs

Voordelen van een hygiënische coating voor de voergang
Is een coatingvloer de beste oplossing in een veehouderij?
Minder antibioticagebruik in rundveehouderijen mogelijk
Hygiënische vloercoating
Vloerhygiëne in de kalveropfok stal
Hygiënische vloer in de robotruimte
fsmit

Heeft u deskundig advies nodig?

Neem dan contact op met ons

fsmit

Frank Smit,
Accountbeheerder

Vragen? of heeft u deskundig advies nodig? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.