Rundveehouderij

Hygiëne van een moderne rundveehouderij

  • Hoge chemische belastbaarheid
  • Duurzame vloerafwerking: langere levensduur
  • Veilige ondergrond dankzij antislip

Rundveehouderij

Het management van een moderne rundveehouderij heeft alles te maken met hygiëne. Middels onze coatings en expertise sluiten wij aan bij het bedrijfsmanagement van elke professionele veehouder. Door middel van hoogwaardige producten en kennis van de agrarische sector dragen we zorg voor een naadloze overgang in de toepasbaarheid van hygiënische coatings. Onze hygiënische coating is voor meerdere ruimtes toepasbaar. Denk hierbij aan het tanklokaal, robotruimte, melkstal en voergang, maar ook voor hygiëne sluizen en de technische ruimte. Voor iedere ruimte hebben wij een speciale coating met de eigenschappen waaraan de vloer dient te voldoen.

Waarom is onze coating een hygiënische coating?

Afhankelijk van de ondergrond passen wij de voorbehandeling aan, dit zorgt voor een optimale hechting. Vervolgens wordt de coating in meerdere lagen aangebracht, waardoor de coatingvloer mechanisch en chemisch belastbaar is. De vloersystemen worden op één dag aangebracht, de uithardtijd varieert van 1 tot 2 uur. Er zijn voor de verschillende ruimtes, verschillende soorten systemen. Alle systemen zijn volledig vloeistofdicht, doordat er geen naden of voegen aanwezig zijn. Dit zorgt voor een goede hygiëne; makkelijk reinigbaar, poriënvrij, en slijtvast. Daarnaast zijn onze systemen ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk en door de gladde afwerking, makkelijk schoon te maken.
Video afspelen

Deskundig advies nodig?

Heeft u vragen of behoefte aan deskundig advies over onze hygiënische coatings voor de rundveehouderij? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Hygiënische coatings voor uw bedrijfsmanagement

Hygiëne is een belangrijk aspect binnen het management van een moderne rundveehouderij. Door onze jarenlange ervaring en expertise en hoogwaardige kennis sluiten wij perfect aan bij het bedrijfsmanagement van elke professionele veehouder. Wij weten namelijk als geen ander wat echt belangrijk is voor het verduurzamen en het toekomstbestendig maken van uw veehouderij en kunnen u daarom voorzien van oplossingen die naadloos aansluiten op uw bedrijfsvoering. Dit doen wij door middel van hoogwaardige producten en kennis van de sector. Wij dragen de zorg voor een naadloze overgang in de toepasbaarheid van hygiënische coatings. 

Antibiotica resistentie

Resistentie tegen antibiotica is het zorgenkindje van de FOA, middels de innovatieve en hygiënische producten en toepassingen van AB Coatings dragen we bij aan een gezonde basis voor antibiotica resistentie. De afnemers van onze producten vragen om producten welke op een duurzame manier geproduceerd zijn en antibioticavrij zijn en wij zijn trots op het feit dat wij deze producten kunnen leveren.

Toepassingen van onze coatingsysteem

voergang Rundveehouderij

Voergangen

De voergang wordt veel belast door het voer wat constant op de vloer ligt, hierdoor slijt het beton uit. Een uitgesleten betonvloer is niet hygiënisch, het voer blijft aan de vloer plakken, gaat broeien en stinkt vervolgens heel erg. Middels het MesaFast systeem is een renovatie van een voergang slechts een peulenschil. Het MesaFast systeem is een zuurbestendige coating, die allereerst egaliseert, vervolgens wordt een extra harde topsealer aangebracht. De extra harde topsealer zorgt ervoor dat aangeplakt voer verleden tijd is. De koeien kunnen gewoon binnen blijven staan en hoeven niet lang zonder voer te zitten.

melkstand Rundveehouderij

Melkstand

Uitgesleten betonvloer, gladde tegels, niet te reinigen vloer, allemaal veel voorkomende problemen op de melkstand. Dé oplossing is het Mesa Epox Mortar Forte systeem, dit is een mortel systeem waarbij de koeien perfecte grip hebben. Daarnaast is dit systeem slijtvast, het zal dus nooit glad worden. De gespecialiseerde applicateurs zullen dit systeem tussen 2 melkbeurten door leggen.

Tanklokaal Rundveehouderij

Tanklokaal

Constante belasting van melkzuren in het tanklokaal, hierdoor slijt het beton uit en zal het reinigen nog lastiger worden. Wilt u weer makkelijk kunnen reinigen en de betonvloer verduurzamen? AB coatings zal binnen één dag een hygiënische, duurzame coatingvloer aanbrengen.

Technische ruimte Rundveehouderij

Technische ruimte

In de technische ruimte is de hygiëne net zo belangrijk. Dus vergeet zeker de technische ruimte niet, hier dient ook optimaal gereinigd te worden en daar draagt het MesaFast systeem bij.

hygienesluis Rundveehouderij

Hygiëne sluis

Omdat de hygiënesluis er voor zorgt dat er geen besmetting vanuit buitenaf binnen komt dient deze uiteraard goed te reinigen zijn. Besmettingsgevaar wordt verminderd doordat er geen enkele bezoeker een bron van besmetting vormt. Benieuwd naar een strakke MesaFast coatingvloer in uw hygiënesluis? Bel onze experts!

melkstand Rundveehouderij

Robotruimte

In de robotruimte is het van groot belang dat de betonvloer beschermt is tegen de melkzuren. Deze zuren tasten het beton erg aan waardoor de vloer niet meer te reinigen is, zo zullen er erg veel bacteriën in het beton nestelen. Voor een goed reinigbare vloer en wanden in de robotruimte schakelt u AB coatings in, deze professionals zullen een kwaliteit coating aanbrengen.

AB coatings schoonwater

Minder waterverbruik

Gemakkelijker vuil verwijderen

Snel klaar AB Coatings

Sneller opnieuw aan de slag

Kortere droogtijd van compartimenten

Snel schoon AB Coatings

Minder kosten voor arbeid

Sneller klaar met schoonmaken

Hygiënisch AB Coatings

Ultieme hygiëne

Geen infectiedruk van het onderliggend beton

Energiebesparend AB Coatings

Lager energieverbruik

Makkelijker compartimenten drogen

Duurzaam AB Coatings

Een duurzame keuze

Jarenlang profiteren van optimale hygiëne